Hornesport
Stichting
Hornesport

02-06-2012 

Bouw Sportcomplex Nieuwehorne

                             De houten dakspanten

                           

Vrijdag 1 juni 2012 zijn de houten liggers van ca 30 meter geplaatst.

Op de nachtelijke weg vanaf zuid Duitsland waren vooral de laatste kilometers niet zonder enige strubbelingen. Het konfooi met 2 lange extra verlengde opleggers en begeleidingsauto's met zwaailichten was de avond er voor rond 19:00 uur vertrokken vanaf de fabriek enkele honderden kilometers onder Frankfurt. Tegen de ochtend, ca. 12 uren later werd de afslag Tijnje Gorredijk bereikt.

 

gelamineerde ligger plaatsen 01-06 001

 foto Marcel Verploegen

 

Na deze afslag een bocht en een viertal rotondes, de Singel, een kort stukje Eilewijk en de tweede Compagnonsweg ontstonden er de eerste strubbelingen. (Over de Schoterlandseweg en de 8e Wijk was door een koppige lantaarnpaal bij de ingang van de 8e Wijk niet mogelijk)

 

Alleen achterstevoren kon na enige maatregelen vanaf de weg langs de Compagnonsvaart door de 8e Wijk naar de ingang van de bouwplaats worden gereden. Gelukkig waren de achterste wielengroepen van de oplegger apart bestuurbaar. Na enig manouvreren bereikten uiteindelijk de twee ca 35 meter lange vrachten de staalconstructie van de in aanbouw zijnde hal.

Daar stond de montageploeg en kraan reeds te popelen snel twee van deze 8 sierlijke liggers als de kroon op hun voorbereidende montage van de staalconstructie van zowel het tennisgebouw als het sportgebouw in het reeds aanwezige geraamte te hijsen. Op het dak na is nu bijna echt het hoogste punt bereikt.

 


 Reactie's
17:06 04-06-2012
Eesger Toering
Dat zal later van binnenuit mooi uit gaan zien zulke spanten!
 Reageer

   
 

Onze sponsoren

KnoopMail, Hornesport, Sponsor zonder link
Stichting Horne Sport | Pastorielaan 11 | 8414LW Nieuwehorne |